Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Yaşca hoşça, aşçı Fok'ça:Foça mutfağı
(Foça Belediyesi, 2013-03)
İzmir'in Foça İlçesi'ne olan sevgisi ve mutfak kültürüne olan özel ilgisi nedeniyle çalışmalarında 'Aşçı Fok' adını kullanan Nurdan Çakır Tezgin, Foça'nın yerel yemeklerini, Yaşça Hoşça, Aşçı Fok'ça Foça Mutfağı adıyla ...
Süryani mutfak kültürü ve yemekleri
(GDK, 2011)
Ne Yiyorsan O'sun; doğamızda mevsimsel döngüler ve toplum bireylerinin yaşadığı önemli statü değişiklikleri hep bir ‘geçiş ritüeli ’ ile kutlanır. Bu aşamalar sürecinde çok çeşitli tören, adet ve inançlar ortaya çıkmıştır. ...
Nasıl hatırlıyoruz?:Türkiye'de bellek çalışmaları
(Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 2011-02)
Son yıllarda beyin üzerine yapılan bilimsel araştırmalar, hatırlama sürecinin bir muhafaza sistemi veya bir bilgisayar gibi çalışmadığını gösterdi. Hatırlama anında basit bir şekilde geçmişte depolanmış bilgiye ulaşılmıyor, ...