Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
Tarih derslerinin yerel tarihe ve kaynaklarına dayalı etkinlikler aracılığıyla işlenmesinin öğrencilerin derse yönelik tutumlarına etkisi
(Adıyaman Üniversitesi, 2013)
Türkiye’de tarihin öğretimine ilişkin yöntem ve yaklaşımları konu edinen araştırmaların sayısında son yıllarda önemli bir artış görülmesine karşın pratikte bunun öğretim ortamlarına ve araçlarına yansımaları oldukça sınırlı ...
Yaşca hoşça, aşçı Fok'ça:Foça mutfağı
(Foça Belediyesi, 2013-03)
İzmir'in Foça İlçesi'ne olan sevgisi ve mutfak kültürüne olan özel ilgisi nedeniyle çalışmalarında 'Aşçı Fok' adını kullanan Nurdan Çakır Tezgin, Foça'nın yerel yemeklerini, Yaşça Hoşça, Aşçı Fok'ça Foça Mutfağı adıyla ...
Dünden bugüne Eskişehir'deki 14 işletmenin öyküsü
(Tepebaşı Belediyesi, 2013)
Eskişehir'deki turizm ve turizm alanı ile yakından ilişkili işletmelerin kurum tarihlerini konu alan kitapta, 14 işletmenin kuruluşundan günümüze tarihi, bir öykü şeklinde yer aldı. Kitapta; Madam Tadia Oteli, Eski Porsuk ...
Kendi sesinden Gülsuyu-Gülensu
(Nota Bene Yayınları, 2013)
2009 yılının Haziran ayında İstanbul'un Anadolu yakasındaki Gülsuyu-Gülensu mahallesi sakinleri bir araştırma projesi olan Kültürel Aracılar ile tanıştı. Bir sene süren çalışmada kent merkezi dışındaki mahallelerdeki kültür ...