Arısoy, Alp
Bu görüşme, Alp Arısoy tarafından gerçekleştirilmiş olup görüşmelerin toplam sayısı 6'dır.tr_TR
Görüşmeci, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde ne gibi faaliyetlerde bulunduklarını ve bu faaliyetlerin kapsamını aktarmaktadır (01:30). Dernek üyelerinin etnik kökeni ve kimlikleri hakkında bilgiler veren görüşmeci, bunun bir araya getirici ve bir arada tutucu etkilerinden bahsetmektedir. Bu birlikteliğin kültürel yansımalarına değinerek kırsalda birkaç ili kapsayacak kadar geniş bir bölgeyi içine alan bu kültürün arz ettiği yerelliğin büyükşehire intibak etmede bir sorun teşkil etmediğini dile getirmektedir (04:45). Bu kültürün içindeki genç bireyleri, bu bireylerin aile yapısıyla birlikte insani ve kültürel bağlarını da anlatmaktadır (06:44). Bulundukları muhitte hemşehrilerin yoğunlaşma sebeplerini ve bu yoğunlaşmanın ne gibi sonuçlar doğurduğunu anlatmaktadır. Fakat bulundukları muhitteki yoğunlaşmanın gelinen bölgedeki kültürün yerleşilen yerde yaşatılmasıyla ilintili olmadığını aksine başka saiklerle vuku bulduğunu belirtmektedir (09:20). Kültürel ögelerin korunması hususunda neler yaptıklarını anlatmaktadır. Dernek üyelerinin ekonomik şartlarını iyileştirme amaçlı yapılan yardımlaşma faaliyetlerinden, bu faaliyetlerin doğal afetler gibi olağanüstü hallerde sıklaşmasından, zamanla yardımların maddi imkansızlıklardan ötürü durma noktasına gelmesinden bahsetmektedir (15:00).tr_TR
Alp Arısoy
Bingöl (Türkiye)tr_TR