Levi, Klara
Akkaya, Metehan
Ergüney, Erkin
Can, İremnur
Usta, Nurgül
http://hdl.handle.net/20.500.11834/925
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Şişli ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 13'tür.tr_TR
1950 yılında İstanbul’da doğan Klara Levi’nin hayatı doğduğu şehirde geçer. Gençliğinde en büyük eğlencelerinin sinema olduğunu ve bunun dışında bazı kulüplere gittiklerini söylemektedir. Okul yıllarında sıklıkla gittiği Maçka’daki Taşlık Kahve’nin ortamı hakkında bilgiler verir. Kırmızı tramvayların birinci sınıfa, yeşillerin ise ikinci sınıfa ait olduğunu anlatır. Levi, en çok kullanılan ulaşım aracı olan tramvayların çalışma şeklinden bahseder. 1960 İhtilali’ni nasıl duyduklarını ve 6-7 Olayları zamanında yaşadıklarını da aktarır.tr_TR
Şişli (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Eyüboğlu, Bedri Rahmitr_TR
Çallı, İbrahimtr_TR
Klara Levi ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1950, İstanbul; T.C.; Kadın; Ev Hanımıtr_TR
Türkiye, İstanbul, Şişlitr_TR
Akkaya, M., Ergüney, E., Can, İ., Usta N.. "Her yer böyle değişti, yalnız Nişantaşı değişmedi.". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 05 Şişli.tr_TR