Kula, Sezai
Yücel, Ilgın
Taşoluk, Naime
Güler, Ali Sinan
Yeşil, Uğurcan
http://hdl.handle.net/20.500.11834/919
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Kağıthane ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 10'dur.tr_TR
01.09.1941 tarihinde İstanbul ilinin Kağıthane ilçesinde doğan Sezai Kula, çocukluğunun Hasbahçe mesire alanında ve Göksu’da geçtiğini söyler. O dönemlerde televizyonun yaygın olmadığını, 1960’tan sonra evlerine giren radyodan haber dinlediklerini anlatır. 1960’lı yıllara kadar doğru düzgün bir ulaşımın olmadığı ilçeye sadece iki dolmuş ve at arabaları ile gelinebildiğini, 1968’de belediyenin iki küçük otobüs temin ettiğini ifade eder. 1961-1962 yıllarında yazdığı tiyatro piyeslerini arkadaşlarıyla sahneler. Kula, çocukken oynadıkları oyunları da anlatırken el öpmek para ve şeker toplamak için bayramları beklediklerini de söyler. Bunlar dışında en büyük eğlencelerinden biri olan meydan düğünlerini detaylarıyla aktarır. 1960’tan sonra televizyonun, 1965'ten sonra da yazlık sinemaların yaygınlık kazandığını ve eğlence anlayışının değiştiğini belirtir.tr_TR
Kağıthane (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Sezai Kula ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
01.09.1941, İstanbul; T.C.; Erkek; Muhasebecitr_TR
Türkiye, İstanbul, Kağıthanetr_TR
Yücel, I., Taşoluk, N., Güler, A. S., Yeşil, U.. "İlçemiz Beyoğlu, nahiyemiz Şişli, köy de Kağıthane'dir. Ehliyetimde aynen böyle yazar...". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 04 Kağıthane.tr_TR