Akar, Hakkı
Kılıç, Kevser
Akgün, Ayşegül
Çinkar, Beyza
İspirli, Melten
Abut, Ayşegül
http://hdl.handle.net/20.500.11834/879
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Eyüp ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 12'dir.tr_TR
1958 yılında ailesiyle Yugoslavya, Prizren’den İstanbul’a göç ettiğinde 11 yaşında olan Hakkı Akar’ın tüm hayatı Eyüp’te geçer. Türkiye’ye geldikleri ilk dönemlerde camekanda revani satarak geçimini sağlayan aile daha sonra Küçük Saray Lokantası’nı açar, lokanta 50 seneyi aşkın süredir Eyüp’te hizmet vermeye devam eder. Akar, semtin değişimine tanıklık eder. Akşam vakitlerinde gittikleri halk bahçesinde çeşitli eğlencelerin olduğunu ve İsmail Dümbüllü, Sevim Tanürek gibi isimlerin o bahçede oyunlar sahnelediğini anlatır. Beyoğlu’ndaki eğlenceler yüksek ücretli olduğu için bütçesine göre sinema ve tiyatroya gittiğini aktaran Akar, bunun dışında futbol ve yüzme gibi sporlarla da ilgilenir. Eyüp semtinde iskan edilen göçmenlerin Atatürk zamanında geldiğini ve nüfusun özellikle Adnan Menderes’in imar izninden sonra arttığını söyler.tr_TR
Küçük Saray Lokantasıtr_TR
Eyüp (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Tiyatrotr_TR
Tanilli, Servertr_TR
Genç, Osmantr_TR
Hakkı Akar ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1947, Prizren; T.C.; Erkek; Lokanta İşletmecisitr_TR
Türkiye, İstanbul, Eyüptr_TR
Kılıç, K., Akgün, A., Çinkar, B., İspirli, M, Abut, A.. "Hiçbir şey kalmadı Eyüp'te". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 03 Eyüp.tr_TR