Memiş, Şevket
Hindistan, Ezgi
Altuğ, Hilal
Tiryaki, Hilal
Gürler, Burcu
http://hdl.handle.net/20.500.11834/878
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Eyüp ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 12'dir.tr_TR
Giresun’da doğan Şevket Memiş, 1960 yılında çalışmak üzere İstanbul’a gelerek Eyüp ilçesine yerleşir. Eyüp’teki Silahtarağa Mahallesi’nin muhtarlığını yapar. Eyüp Sultan Camii önünde küçük kulübelerin ve bir fırının olduğu zamanlardan bahsederken ilçenin değişimine dair bilgiler verir. Televizyonun yaygınlaşmaya başlamasıyla komşuluk ve arkadaşlık ilişkilerinin zayıfladığını söyleyen Memiş, mahalledeki huzurun ve düzenin her şeye rağmen korunabildiğini ifade eder.tr_TR
Eyüp (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Gecekondulartr_TR
Şevket Memiş ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
Giresun; T.C.; Erkek; Muhtartr_TR
Türkiye, İstanbul, Eyüptr_TR
Hindistan, E., Altuğ, H., Tiryaki, H., Gürler, B.. "Çok huzurlu halimiz var". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 03 Eyüp.tr_TR