Duygu, Sevgi
Doğan, Can
Keskin, Merve
Disanlı, F. Betül
Aslan, Aygün
http://hdl.handle.net/20.500.11834/865
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Fatih ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 12'dir.tr_TR
1942 yılında İstanbul’un Fatih ilçesinde doğan Sevgi Duygu’nun tüm hayatı Fatih’te geçer. Çocukluk dönemini anlatırken özellikle oyuncakların neredeyse hiç olmadığı o dönemlerde kendi oyunlarını nasıl yarattıklarından bahseder. Yaz mevsiminde Samatya sahilinde denize girebildiklerini ve yazlık sinemaya gittiklerini anlatır. Gülhane Parkı’nın bir şenlik alanı gibi kullanıldığı zamanlarda, parkta, sinema, tiyatro, kukla oyuncaklar, dönme dolap gibi eğlencelerin bulunduğunui; düğün ve kına gecesi gibi eğlencelerin de genelde hamamlarda yapıldığını söyler. Komşularının çoğu Rumlardan oluşan Sevgi Hanım'ın ailesi, 6-7 Eylül Olayları’nın yaşandığı gece Rum komşularına yardım ederek evlerinde saklar.tr_TR
Fatih (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Samatya (Fatih, İstanbul, Türkiye)tr_TR
Hamam Kültürütr_TR
Sevgi Duygu ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1942, İstanbul; T.C.; Kadın; Ev Hanımıtr_TR
Türkiye, İstanbul, Fatihtr_TR
Doğan, C., Keskin, M., Disanlı, F. B., Aslan, A.. "Samatya Sahili cıvıl cıvıl olurdu". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 02 Fatih.tr_TR