Öztürk, Dursun
Yener, İnci Öykü
Karadağ, Kemal
Sevimli, Kübra
Kınalı, Gamze
http://hdl.handle.net/20.500.11834/861
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Fatih ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 12'dir.tr_TR
1971 yılında Samsun iline bağlı Bafra ilçesinin Küçükkavakpınar Köyü’nden Şişli’ye gelen Dursun Öztürk, köyde ektikleri ve topladıkları mahsulün kıymeti olmadığı için göç ettiklerini ifade eder. 1975 yılına kadar Feriköy’de su tesisatı işinde çalıştıktan sonra kauçuk fabrikasında işe girerek evlenir. 1984 yılında askere gider, dönüşünde kapıcılık yapmaya başlar. Evlenmeden önce Şişli’de, evlendikten sonra Kocamustafapaşa'da yaşayan Öztürk, Kocamustafapaşa semti hakkında bilgiler verir. Oratokuldayken müzik ve şiirle ilgilendiğini anlatarak, hikayesini aktardığı bir şiirini de okur.tr_TR
Kocamustafapaşa (Fatih, İstanbul, Türkiye)tr_TR
Şişli (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Sendikalartr_TR
Dursun Öztürk ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
T.C.; Erkek; Kapıcıtr_TR
Türkiye, İstanbul, Fatihtr_TR
Yener, İ. Ö, Karadağ, K., Sevimli, K., Kınalı, G.. "Ben kendimi İstanbullu gibi hissedemem, geri gideceğim memleketime...". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 02 Fatih.tr_TR