Nuhoğlu, Lütfü
Ünlüönen, Büşra
Oymak, Selin
Akkaya, Fatma
Avcı, Mertcan
Kutsav, Beyza
http://hdl.handle.net/20.500.11834/857
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Fatih ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 12'dir.tr_TR
1948 yılında İstanbul’da doğan Fatih Nuhoğlu, İstanbul İktisadi Ticari Bilimler Akademisi’ni bitirir. Çocukluk dönemini ve oynadıkları oyunları anlatırken o dönemin sokak kültürünün bugün olmadığını ifade eder. 1970’lerden sonra tırmanışa geçen siyasi çatışmalara ve bu çatışmaların sokağa yansımasına değinen Nuhoğlu, öğrenci eylemlerinden de bahsetmektedir. 1980 öncesinde gerçekleştirilen bir eylemde İktisadi Ticari Bilimler Akademisi binası yanar. Kül olan evraklar nedeniyle bir çok üniversite öğrencisinin eğitim hayatı bitse de bu dönemde son sınıfta olan Nuhoğlu, okulu bitirerek mezun olur.tr_TR
Gösterilertr_TR
68 Kuşağıtr_TR
Sağ-Sol Çatışmasıtr_TR
Lütfü Nuhoğlu ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1948, İstanbul; T.C.; Erkek; Emeklitr_TR
Türkiye, İstanbul, Fatihtr_TR
Ünlüönen, B., Oymak, S., Akkaya, F., Avcı, M., Kutsav, B.. "İlkokul, ortaokul ve lisede ne zaman boş vaktim kalsa hep sokakta oynardım. Her yerde boş arsa vardı". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 02 Fatih.tr_TR