Okumuş, Mehmet
Bakar, Cansu
As, Gamze
Beyaz, Esennur
Fazlıoğlu, Tuğçe
Çiçek, Mustafa
http://hdl.handle.net/20.500.11834/855
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Beyoğlu ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 19'dur.tr_TR
1950 yılında Samsun ilinin Bafra ilçesinde doğan Mehmet Okumuş, ilkokulu üçüncü sınıfa kadar Bafra’da okur. 13 yaşında İstanbul’a geldiğinde yaşadığı olayları aktarır. Zamanının en popüler mekanları olan gazinolarda ünlü sanatçıların sahne aldıklarını söyleyen Okumuş, kendisi de bir gazino işletmeye başlar. Meyhanelerden ve diskoteklerden bahsederken kendi içinde adetleri ve kuralları olan eğlence dünyasını da anlatır.tr_TR
Meyhanelertr_TR
Mehmet Okumuş ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1950, Samsun; T.C.; Erkek; Çay Ocağı İşletmecisitr_TR
Türkiye, İstanbul, Beyoğlutr_TR
Bakar, C., Işık, Ö., As, G., Beyaz, E., Fazlıoğlu, T., Çiçek, M.. "Benim yaşantım gazino alemi, kumar alemi, içki alemiydi.". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 01 Beyoğlu.tr_TR