Tufan, Yusuf İzzettin
Uçar, Seyfullah
Kalustyan, Karolin
Akay, Talin
Ohanyan, Murat
Terziyan, Arman
http://hdl.handle.net/20.500.11834/847
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Beyoğlu ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 19'dur.tr_TR
Beyoğlu, Çiçek Sokak’taki Rizespor Taraftarlar Derneği’nin başkanı Yusuf İzzettin Tufan ve dernek üyeleri Seyfullah Uçar ile İsmet Tüylüoğlu, görüşmede Beyoğlu’nun geçmişini ve değişimini anlatırlar. Ermenilerin ve Rumların çoğunlukta olduğu ilçede herkesin birbiriyle selamlaştığını, özellikle giyime ve temizliğe azami hassasiyet gösterildiğini söyleyen Tufan, İstiklal Caddesi’ndeki resmi bayram kutlamalarına da değinir. Beyoğlu’ndaki kültür çeşitliliğinin artık kalmadığını ve insanların birbirlerine saygı ve sevgi göstermediğini bahseden dernek üyesi Seyfullah Uçar, Beyoğlu eğlencelerini de anlatır. Rizespor Taraftarlar Derneği üyelerinden İsmet Tüylüoğlu ise semtte Matild Manukyan’a ait binaların acilen restore edilmesini gerektiğini ifade eder.tr_TR
Giyimtr_TR
Toplumsal Değişimtr_TR
Yusuf İzzettin Tufan, Seyfullah Uçar ve İsmet Tüylüoğlu ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
T.C.; Erkektr_TR
T.C.; Erkektr_TR
T.C.; Erkektr_TR
Türkiye, İstanbul, Beyoğlutr_TR
Göncü, D., Kalustyan, K., Akay, T., Ohanyan, M., Terziyan, A.. “O eski insanlar Beyoğlu'nda yok; öyle sabahları selam verip "hayırlı işler" diyecek, şapka çıkaracak insanları görmüyorum artık...”. Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 01 Beyoğlu.tr_TR