Tezgelmez, Ayşe
Akkaya, Ceren
Fındık, Sema
1950 yılında Beyoğlu ilçesinin Tarlabaşı semtinde doğan Ayşe Tezgelmez, ilkokulu bitirdikten sonra eğitimini yarıda bırakarak çalışmaya başlar. Kendi çocukluğunu anlatırken, şimdi oturdukları semtte çocuk yetiştirmenin zorluğuna da değinir. Gençliğinde Beyoğlu’na kravatsız ve fötr şapkasız çıkılamadığından bahseder. Ayrıca muhitte insanları huzursuz edecek olayların yaşanmadığını da ekler. Komşularının hepsi Rum olan Tezgelmez, birbirlerinin bayramlarını kutladıklarını ve sürekli iletişim halinde olduklarını anlatır.tr_TR
Tarlabaşı (Beyoğlu, İstanbul, Türkiye)tr_TR
Ayşe Tezgelmez ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1950, İstanbul; T.C.; Kadın; Ev Hanımıtr_TR
Türkiye, İstanbul, Beyoğlutr_TR
Akkaya, C., Fındık, S..“Şu kapıların önü Arnavut kaldırımıydı. Her camda fesleğen çiçekleri vardı...”. Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 01 Beyoğlu.tr_TR