Korkmaz, Cavide
Önder, Gözde
Göksel, Serra
Özkan, Yunus Kaan
Gülsen, Reyhan
Kuruçaylı, Yelda
1927 yılında İstanbul'un Çatalca ilçesinde doğan Cavide Korkmaz, 60 yıldır ailesi ile birlikte İstanbul'un Beyoğlu ilçesine bağlı Kasımpaşa semtinde yaşar. Evliliğinin ilk yıllarında bir odada kirada oturduklarını anlatırken komşuluk ilişkilerine de değinir. Kasımpaşş vapur iskelesinden kalkan sandallarla geziler yaptıklarından ve bunun dışında sinemaya giderek eğlendiklerinden bahseden Korkmaz, İstanbul’un kendisi için ne ifade ettiğine de değinir.tr_TR
Kasımpaşa (Beyoğlu, İstanbul, Türkiye)tr_TR
Cavide Korkmaz ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1927, İstanbul; T.C.; Kadın; Ev Hanımıtr_TR
Türkiye, İstanbul, Beyoğlutr_TR
Önder, G., Taşdemir, E. N., Çelik, A. R., Göksel, S., Özkan, Y. K., Gülsen, R., Kuruçaylı, Y.. “Eskiden Kasımpaşa'nın zevkine doyulmuyordu...”. Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 01 Beyoğlu.tr_TR