Süslü, Avadis
Mete, Hülya
Kuyumcuyan, Janet
Ökke, Larisa
Şirin, Melisa
Delgi, Sesilya
http://hdl.handle.net/20.500.11834/842
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Beyoğlu ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 19'dur.tr_TR
1947 yılında Sivas’ta doğan Avadis Süslü, 1957 yılında ailesiyle İstanbul’a göç ederek Kumkapı’ya yerleşir. Kumkapı’dan sonra sırasıyla Gedikpaşa, Kurtuluş ve Elmadağ’da otururlar. Beyoğlu’ndaki giyim mağazalarında tezgahtarlık yaparak tekstil sektörüne giriş yapar ve 1974 yılında Riga Erkek Giyim Mağazasını kurar. Çocukluk döneminden bahsederken oyun salonlarında langırt oynadıklarını ve yerini daha sonra sinemaya bırakacak olan bu oyunların, en büyük eğlenceleri olduğunu ifade eder. Beyoğlu’nun gezip görülecek ve aynı zamanda alışveriş yapılacak bir yer olarak bilindiği zamanlarda Türk şarkıcıların sinema salonlarında konserler verdiğini ve bunun dışında bayramlarda da çeşitli eğlenceler düzenlendiğini anlatır.tr_TR
Avadis Süslü ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1947, Sivas; T.C.; Erkek; Terzi, Tekstilcitr_TR
Türkiye, İstanbul, Beyoğlutr_TR
Mete, H., Kuyumcuyan, J., Ökke, L., Şirin, M., Delgi, S.. "İnsanlar Beyoğlu'na gezmek için gelirlerdi...". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 01 Beyoğlu.tr_TR