Y., A.
Kıran, Pınar
Müftüoğlu, Deniz
1934'de Üsküdar’da doğan A.Y., ilkokulu doğduğu semtte bitirdikten sonra 1947 yılında Beyoğlu’na taşınır. Ortaokul eğitimini Cağaloğlu’nda tamamlayarak Akşam Kız Sanat Okulu’na devam eder ve dikiş eğitimi alır. Bulgaristan’dan göçen ailesinin Türkiye’de yerleşme hikayesini aktaran görüşmeci, İstanbul’da ilk olarak Beyoğlu’na yerleştiklerini söyler. Rumların çoğunlukta olduğu 1950’li yıllardan bahsederken kurdukları ilişkilere ve yaşam tarzlarına da değinir. Konfeksiyon üretiminin olmadığı dönemlerde, kumaşların metreyle alınıp terzilere diktirildiğini ve Beyoğlu'nda terzi malzemeleri satan dükkanların olduğunu söyler. Düğününü anlatırken eski İstanbul’da düğünlerin nasıl yapıldığına ve düğün eğlencelerine dair bilgiler verir.tr_TR
Modatr_TR
Aynalı Pasajtr_TR
İstiklal Caddesi (Beyoğlu, İstanbul, Türkiye)tr_TR
A.Y. ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1934, İstanbul; T.C.; Kadın; Ev Hanımıtr_TR
Türkiye, İstanbul, Beyoğlutr_TR
Kıran, P., Müftüoğlu, D.. "İstikal Caddesi'nde iki taraflı gezip mağazalara bakmak... Hele yılbaşında!". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 01 Beyoğlu.tr_TR