Haddeciyan, Rober
Çetin, İdil
Durmazgüler, Serana
Kebapçı, Talar
Gündüz, İris
Yağan, Aron
1926 yılında İstanbul ilinin Bakırköy ilçesinde doğan Rober Haddeciyan, 1947 yılında Marmara Gazetesi’nde yazar olarak çalışmaya başlar. Beyoğlu’nun Ermeniler için önemine değinerek özellikle Türkiye dışında doğup büyümüş Ermenilerin Pera dedikleri Beyoğlu’nu, Ermeni yazarların kitaplarıyla tanıdığından bahseder. 6-7 Eylül Olayları’na da değinen Haddeciyan, Beyoğlu’nu bu olaylar sırasında yaşadıklarıyla hatırlamaktadır. Ermeni bir aşçının pişirdiği ve Rus hanımların işlettiği Rejans Restaurant’ın yemeklerinden ve ortamından bahseder. Semtin bir diğer önemli mekanı olan Ara Cafe'de katıldığı Ara Güler sohbetlerini ve gençlik yıllarında arkadaşı Ara Güler ile Caddebostan ve Suadiye sokaklarında fotoğraf çektiğini anlatır. Beyoğlu’ndaki her bir sinemanın kendine has bir karakteri olduğunu ve her filmin her sinemada gösterime girmediğini anlatan Haddeciyan, Tokatlıyan İşhanı’nın otel olduğu zamanlara da değinerek İstanbul’un en güzel ve lüks balolarının Tokatlıyan'da yapıldığını söyler.tr_TR
audio/x-wav
Ermeni Edebiyatıtr_TR
Tokatlıyan Otelitr_TR
Melek Sinemasıtr_TR
Güler, Aratr_TR
Üç Horan Kilisesitr_TR
Araradyan, Mişatr_TR
Rejans Restauranttr_TR
Kiliselertr_TR
Rober Haddeciyan ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1926, İstanbul; T.C.; Erkek; Gazeteci, Yazartr_TR
Türkiye, İstanbul, Beyoğlutr_TR
Çetin, İ., Demirciyan, B., Durmazgüler, S., Kebapçı, T., Gündüz, İ., Yağan, A.. "Beyoğlu'nun bizim için ayrı bir tarihi var.". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 01 Beyoğlu.tr_TR