YazarAkın, Canan Rojin
YazarDanışman, Funda
Yayın Tarihi2011
Künye BilgisiAkın, Canan Rojin. Bildiğin gibi değil-90 larda Güneydoğu'da çocuk olmak. Funda Danışman. İstanbul: Metis, 2011.tr_TR
ISSN9789753428132
ÖzetBildiğin Gibi Değil, iki genç araştırmacı Funda Danışman ve Rojin Canan Akın'ın, 90'lı yıllarda çocukluğu Güneydoğu’da geçmiş Kürt gençleriyle yaptıkları on dokuz söyleşiyi bir araya getiriyor. Çocukluklarını ve ilk gençlik yıllarını anlatıyorlar. Politik söylemler tek tek insanların ne yaşadıklarını gizliyor, örtüyor. Bildiğin Gibi Değil, bu Kürt gençlerinin Batı'daki, büyük şehirlerdeki akranlarına bir iç dökmesi olarak okunmalı. Binlerce insan "çocukluğum sorulduğunda aklıma açlık, rezillik, sefalet, perişanlık geliyor" diyecek haldeyse, bu gençlerin hemen hepsi "bana yaşatılanları affetmem mümkün değil ama barış mümkün, barış istiyorum" diyorsa, politik kaygılara değil vicdanlara hitap edecek gerçek bir barış ortamı kurabilmek için bu kitaptaki seslere kulak verilmeli.tr_TR
YayınlayanMetis Yayınlarıtr_TR
Anahtar KelimelerTerörtr_TR