Çetinkaya, Fatma
http://hdl.handle.net/20.500.11834/72
Fatma Çetinkaya, Türkçe bilmediği için görüşmede kızı tercümanlık yaparak, annesine sorulan soruları Kürtçe’ye, annesinin verdiği cevapları da Türkçe’ye çevirmektedir. Görüşme sırasında Fatma Çetinkaya’nın kızı, annesinden önceden dinlediklerini de aktarmaktadır.tr_TR
Bu görüşme Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi (BAYGEM) tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 20’dir.
1916 yılında Diyarbakır’ın Karakaya’ya köyünde, 8 çocuklu bir ailede doğan Fatma Çetinkaya, çocukluk yıllarında eğitim alamaz. 12-13 yaşlarında evlenen Çetinkaya’nın eşi, köydeki ilkokulu yapar ve okulda uzun süre eğitmenlik yapar. Hayatının çoğu köyde geçer. İlk defa sağlık sorunları sebebi ile 1973 yılında İstanbul’a giden Çetinkaya, eşi vefat edince önce Kumkapı’ya, daha sonra gelini vefat ettiği için torunlarına bakmak üzere Güngören’e yerleşir. 1989 yılında ise Bayrampaşa’ya taşınır.tr_TR
Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi (BAYGEM)tr_TR
Batıl İnançlartr_TR