Höger, Inge
Kor, Zahide Tuba
http://hdl.handle.net/20.500.11834/605
Bu görüşme, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Özgürlük Filosu başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Toplamda 39 kişi ile görüşülmüştür.tr_TR
Bu görüşme, e-mail yoluyla yapılmıştır.
1950 yılında Diepholz’da doğan Inge Höger, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletini temsilen Almanya Federal Meclisi’nde milletvekili olur. 2005-2006 yıllarında “Die Linke” partisinin başkan yardımcılığını yapar. 1993-2005 yılları arasında Almanya Sendikalar Birliği’nin Kadınlar Komitesi Başkanlığını yürütür. 2010 yılında Gazze’ye insani yardım taşıyan Özgürlük Filosu'na katılır ve Mavi Marmara Gemisi'nde yer alır. Özgürlük Filosu’na, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukanın yol açtığı insani felaketleri dünya kamuoyuna hatırlatmak için katıldığını söyleyen Höger, saldırıdan önce gemide hakim var olan birlik havasından bahseder. Saldırıdan hemen sonra elleri kelepçelenen yolcuların bu vaziyette diz çöktürülerek uzunca bir süre bekletildiğini ve Aşdod Limanı’na vardıktan sonra sınır dışı edilmeyi kabul ettiğini anlatır. Höger, Mavi Marmara ve İHH hakkında Almanya kamuoyunda yer eden algılara da değinir.tr_TR
İHH İnsani Yardım Vakfıtr_TR
deutr_TR
Gazze (Filistin)tr_TR
Filistintr_TR
Özgürlük Filosutr_TR
Mavi Marmara Gemisitr_TR
Dökme Kurşun Operasyonutr_TR
İsrailtr_TR
Aşdod Limanıtr_TR
Birleşmiş Milletler (BM)tr_TR
Inge Höger ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1950, Diepholz; Alman; Kadın; Siyasetçitr_TR
Almanyatr_TR
Kor, Zahide Tuba. Küresel vicdanın dilinden: özgürlük filosu: yolcularla söyleşiler. İstanbul: İHH Kitap, 2011.tr_TR