YazarSolmaz, Gürsoy
Yayın Tarihi2001
Künye BilgisiSolmaz, Gürsoy. Tanıkların diliyle Ermeni vahşeti: bir sözlü tarih denemesi. İstanbul: Yeni Türkiye, 2001.tr_TR
ÖzetGürsoy Solmaz, tek tek dolaşarak, o günleri yaşamış insanlarımızla konuşarak hazırladığı bu eseri ibret belgesi olsun diye aynen kaleme aldı. Ermeni zulmünü Erzurum'dan Revan'a (Erivan) kadar yaşamış vatandaşlarımızın anlattıklarını okurken tüyleriniz diken diken olacak... "...gördük ki çeşme başında bir kalabalık var. Çeşmeye yaklaşırken nutkumuz tutuldu. Dayanamayarak ağlamaya başladık. Çünkü, bizim uzaktan canlı kalabalık diye gördüklerimiz civar köylerden tanıdığımız müslüman ahaliydi. 10-12 kadar kadınımızı kazığa oturtmuşlardı. Öyle ki, kazıklar boğazlarından ve ağızlarından çıkmıştı. Bu kadınların önünde de bir o kadar delikanlıyı öldürmüşlerdi. Bu olayı benimle beraber göç ettiğimiz tüm köy halkımız da gördü.tr_TR
YayınlayanYeni Türkiye Yayınlarıtr_TR
Dizi KaydıTarih Serisi;2