Asuman Hanım
Deveci, Merve
http://hdl.handle.net/20.500.11834/532
Bu görüşme, bir öğretmen tarafından Bilim ve Sanat Vakfı’na (BİSAV) bağışlanmıştır. Bir ders kapsamında gerçekleştirilen bu görüşmelerin toplam sayısı 41'dir.tr_TR
1948 yılında Kars’ın Sarıkamış ilçesinde doğan Asuman Hanım, subaylık yapan babasının tayini ile önce İzmir’e oradan da İstanbul’a gelir. Çocukluğu Kadıköy, Moda’da geçen Asuman Hanım, semtin değişimi ve çok kültürlü yapısı hakkında bilgiler verir. Kadıköy Kız Lisesi’ndeki eğitiminden bahsederken üniversite imtihanlarına girişini de anlatır. Kimya bölümünü kazanır ancak maddi sıkıntılardan dolayı üniversiteye başlayamaz. Sekreterlik kursunu bitirdikten sonra bir fabrikada genel müdür sekreteri olan Asuman Hanım, sonrasında Arçelik’te muhasebeci olarak çalışmaya başlar.tr_TR
Öğretmen Bağışı
Kadıköy (İstanbul, Türkiye)tr_TR