Kalaycı, Şevki
Kalaycı, Nilsu
http://hdl.handle.net/20.500.11834/495
Bu görüşme, bir öğretmen tarafından Bilim ve Sanat Vakfı’na (BİSAV) bağışlanmıştır. Bir ders kapsamında gerçekleştirilen bu görüşmelerin toplam sayısı 41'dir.tr_TR
1936 yılında Gümüşhane’nin Aktutan köyünde doğan Şevki Kalaycı, 8 yaşından sonra ailesiyle birlikte Trabzon’a göç eder. İlk ve ortaokul eğitimini Trabzon’da tamamlar. 1 sene Tunceli’de, 1,5 sene de Kars’ta olmak üzere 2,5 sene askerlik yapar. Askerlikten döndükten sonra bir süre daha Trabzon’da yaşayan Kalaycı, polis okuluna müracaat ederek 1960 yılında İstanbul’a gider. 8 sene polis memuru olarak çalışır ve komiser muavini olur. 1981 yılına kadar Sirkeci Sivil Savunma Müdürlüğü'nde baş komiser olarak görev yapar. 1982 yılında Tunceli’ye tayin edilen Kalaycı, 1983’te emekliye ayrılıp İstanbul’a döner.tr_TR
Öğretmen Bağışı
Ekmek Karnesitr_TR