Barışıcı, Rüştü
1938’de Alipaşa Mahallesi’nde doğan Rüştü Barışıcı, Ticaret Lisesi'ni bitirir. Görüşmenin başında mahalledeki yatırlardan bahseder. Kız isteme merasimleri ve kına geceleri hakkında bilgiler verir. Çocukların doğumu ve sünneti sırasındaki merasimleri anlatır. Mahalledeki yardımlaşma kültüründen ve cenaze merasimlerinden de bahseder. Hıdırellezde, hacca ve askere uğurlama sırasında yapılanlarla ilgili de bilgiler verir. Mahalleye ilk radyonun ve arabanın gelişi gibi önemli hadiseleri, ramazan ve kurban bayramlarını anlattıktan sonra kendi ailesinin tarihine özel bir yer vererek onlardan bahseder.tr_TR
Dini Bayramlartr_TR
Alipaşa Mahallesi (Osmangazi, Bursa, Türkiye)tr_TR