Akbal, Oktay
Yazılı Mülakat
1923 yılında İstanbul’da doğan Oktay Akbal’ın çocukluğu Şehzadebaşı’nda ve Erenköy’de geçer. İlk yazılarını lise yıllarında yazar, öyküler yazıp çeviriler yapar. İstanbul Üniversitesi’nde Hukuk ve Edebiyat Fakültelerinde eğitim görür. Çeşitli gazetelerde yazılar kaleme alır. Gazeteciler Sendikası ve Türkiye Yazarlar Sendikası’nın da üyesi olan Akbal, Türk Dil Kurumu’nda uzun bir süre yönetim kurulu üyeliğini yapar. 1960‘ta gazetecilerin yeni haklar kazandığından bahseder. 1980 darbesinde karşıt yazılar yazdığı için mahkum olur, üç ay hapis yatar. Atatürk inkılaplarını savunarak muhalif yazılar yazan Akbal, bugünkü basının kendi zamanından tek farkının teknolojik gelişmeler olduğunu söyler.tr_TR
Vatan Gazetesitr_TR
Barış Gazetesitr_TR