Gücen, Lütfi
Enginay, Ali
18 Ocak 1952 yılında Meydancık Mahallesi’nde doğan Lütfi Gücen’nin ailesi 1893 Selanik Mübadelesi göçmenlerindendir. Mahallenin pek çok yerinde türbelerin ve dedelerin olduğundan bahseden Gücen, eskiden mahallenin pek kalabalık olmadığını söyler. Mahallede kaynak suları, pınarlar ve çeşmeler bulunur. Mahalle sakinleri arasında sıkı bir samimiyet vardır. İsteyen herkes birbirinin evine rahatça girebilir. Yabancı misafirler dahil hoşgörü ile ağırlanır. Mahalleye ilk televizyon ve ilk araba 1968-1969 senelerinde babası Bahattin Yücel tarafından alınır O zamanlar hastalanıldığında doktora gidilmediğini aktaran Gücen, mahalledeki esnafın hastalara müdahale ettiğini söyler. Doğumlar ebeler tarafından gerçekleştirilir. Doğumdan sonra mahalleliye yumurta dağıtma adeti vardır. Sünnetler Cuma gününden başlar, Pazar günü sonlanır. Üç gün süren düğün eğlencelerinde Pazar günü öğleden sonra at veya at arabasıyla gelin alma olur, akşamı ise damat kapamayla son bulur. Evlilikler görücü usulüyle gerçekleşir. Hıdırellez'de sabah ezanında mahalleli kağıtlara dileklerini yazar, dileğini ağaç ya da gül fidanının dibine gömüp dua eder.tr_TR
Meydancık Mahallesi (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR
Televizyontr_TR