Moral, Ali
1948 yılında Yeşil Mahallesi’nde doğan Ali Moral, 1955 yılında Kurtoğlu Mahallesi’ne taşınır. 46 yıldır Kurtoğlu Mahallesi’nde oturan Moral, ilk taşındığı yıllarda mahalledeki evlerin ahşap olduğunu anlatır. Komşuluk ilişkilerinin kendileri için öneminden bahseder. 1970 yılından itibaren binalar inşa edilmeye başlanır. Mahallede bulunan Siğil Dede’den bahseder. 1973 yılında ilk televizyonlarını alırlar, radyo ise kendilerinde zaten vardır. 1966 senesinde ilk arabalarını alırlar. Otobüslerin sayıca az olduğunu söyler. Mahalledeki insanların mesleklerinden detaylı olarak bahseder. Bayram gelenekleri hakkında bilgiler verir. Hıdırellez sabahı dükkanını erkenden açmayan esnafın dükkanının önüne çiçekler koyduklarından ve su döktüklerinden bahseder. O dönemde fazla etkinlik olmadığını söyleyen Moral, Erdal Özyağcılar’ın hep Mahfel’de oturduğunu anlatır.tr_TR
Bayram Gelenekleritr_TR
Kurtoğlu Mahallesi (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR