Uluaşar, Turan
Menteşe, Cemil
3 Nisan 1931 yılında doğan Turan Uluaşar, Cumhuriyet'ten sonra okul mecburiyeti olduğu için Mollaarap İlkokulu'na başlar. Sünnet törenleri ile ilgili detaylı bilgiler verir. Esnafların bir araya geldiğini ve toplu sünnetler yapıldığını anlatır. Çocukluk yılları ipek fabrikasında çalışarak, sonraları ise dağlardan odun getirerek geçer. Abisi Süleyman Uluaşar’ın memlekette sevilen bir sanatkar olduğunu söyler. Torna tesviye atölyesi açtığını ve askerden sonra orada çalışmaya başladığını anlatır. 1957 yılında Sevim hanımla evlenir. Mahallede bulunan Süt Çeşmesi’nden bahseder. Hıdırellez haftasında herkesin toplandığını ve Değirmenlikızık’a gider. 1960’lı yıllarda el radyosu alır. Televizyonu da mahallede ilk alanlardan olduğundan bahseder.tr_TR
Süt Çeşmesitr_TR
Hocataşkın Mahallesi (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR