Etel, Ziya Ümit
1948 yılında Bursa Hocaalizade Mahallesi’nde doğan Ziya Ümit Etel, 1930’lu yıllarda ailesinin mahalleye yerleştiğinden bahseder. Ailesinin mahalleye göç etme sürecini detaylı olarak anlatır. Mahalledeki insanların meslekleri hakkında bilgiler verir. Buzdolabını 1959, telefonu 1960, televizyonu 1983 yılında aldıklarından bahseder. Komşuluk ilişkilerine dair detaylı bilgiler verir. Mahallede arabası olan komşularını anlatır. Etel, ilkokulu Nilüfer İlkokulu’nda okur. Daha sonra Galatasaray Lisesi’ni bitirir. 1961-1962'de araba aldıklarını söyler. Sünnetler hakkında bilgiler verir. Çocukluğunda yapmış olduğu tiyatro aktivitelerinden bahseder. Bayramlardan söz eder.tr_TR
Hocaalizade Mahallesi (Osmangazi, Bursa, Türkiye)tr_TR
Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosutr_TR