YazarAslan, Şükrü
YazarŞen, Besime
YazarKurtuluş, Hatice
Yayın Tarihi2014-03
Künye BilgisiAslan, Şükrü. Sözlü Tarih görüşmeleriyle Kağıthane. Besime Şen, Hatice Kurtuluş. İstanbul: Kağıthane Belediyesi: 2014.tr_TR
ÖzetDokuzu akademik kadro olmak üzere 10 kişilik bir ekibin çalıştığı projede, her kesimden isimle görüşüldü. Mahallelerin kuruluş dönemlerinde yetişkin olanların yanısıra çocuk yaşta olanlarla da konuşularak farklı görüş açılarına ulaşıldı. Erkek, kadın ve çocukların yanısıra dönemin siyasi kadro ve kanaat önderlerine ait dünyalara da girerek, yakın geçmişin genel panoraması olabildiğince öğrenildi. Sonuçta ortaya bilimsel bir çalışma çıkarmak kaygısı taşıdığımız için tüm aktarımlara karşı objektif bir tutum içinde olduk. Bu duyarlılığımız sayfalarda da rahatlıkla görülebilmektedir. Yapılan görüşmelerde derlenen tüm bilgiler, projeyi yürüten akademik kadro tarafından raporlandı. Kitabımız, tamamen üçüncü gözlerin kaleminden çıkmış bu raporların toplamıdır. Biz, yönetim olarak metinlere herhangi bir müdahalede bulunmadık. Raporları yayına biz hazırladık elbette ve sadece değerli görsel malzeme ile destekledik. Bibliyoğrafya ve dönemlerine göre belediye meclis üyesi isim listelerini ekleyerek tanıklığı pekiştirdik.tr_TR
YayınlayanKağıthane Belediyesitr_TR
Anahtar KelimelerKağıthane (İstanbul, Türkiye)tr_TR