Arpaeken, Muhsin
Menteşe, Cemil
1951 yılında Mollaarap’ta doğan Muhsin Arpaeken, ortaokulu yarıda bırakarak esnaf çırağı olarak iş hayatına başlar. Halen kahvehane işletmeciliği yapmaktadır. Dedeleri Kırım’dan göç eder. Mahalle eskiden yeşilliklerin ve fabrikaların bol olduğu bir yerdir. Babasının bir dönem kahvehane işletmesine rağmen mahallede berber Tahsin olarak tanındığını söyler. İlk arabayı 1960'lı yıllarda ticari amaçla alırlar. Mahallede düğün veya sünnet töreni olanlar bu arabayla taşınır. Sünnet olanlar Emir Sultan Camii’ne götürülür. Çocukluk yılları çelik çomak, çember çevirmek ve top oynamakla geçer. Mahalleye televizyon ve telefon gibi elektronik aletler 1970li yıllardan sonra gelir. Bugün Akçağlan bölgesi olarak bilinen Uludağ eteklerine Hıdırellez kutlamaya gidilir. Pınarbaşı o yıllarda Bursa’nın tek bayram yeridir. Mahallede delikanlı teşkilatı vardır. Arpaeken, Mollaarap Mahallesi'nde küçüklerin büyüklere saygısını bu teşkilatın varlığına bağlar.tr_TR
Pınarbaşıtr_TR
Emir Sultan Camiitr_TR