Yüceyılmaz, İbrahim
Demir, Işık
İbrahim Yüceyılmaz, Tahtakale Fışkırık doğumludur. Mahallede Veledi Vezir Camii vardır. Eskici Mehmet Dede yatırı da bu mahallededir. Mahallenin geneli sofudur, gayrimüslim yoktur. Kazgani Tekkesi okula çevrilir, sonrasında altından üç tane iskelet çıkar ve Pınarbaşı’na nakledilir. Mahalledeki eski yerler hakkında detaylı bilgiler verir. Düğünler bahçelerde yapılır. Hıdırellez’de kutlamalar olur. Hacı tehniyeleri Üftade’de yapılır. Evlerinde Pınarbaşı Suyu vardır. 1938-39’da Atatürk’ün öldüğü sene ortaokulun 2. sınıfındadır. Elektrik bu senelerde gelir. 1946 senesinden sonra telefon bağlatırlar. Liseyi Ziraat Lisesi’nde okur. Tahtakale’de bulunan hanlara Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günleri dağ köylüleri gelir ve handa mallarını satarlar. Mahalle sakinlerinin çoğunun esnaftır.tr_TR
Hacı Tehniyeleritr_TR
Kazgani Tekkesitr_TR