Uzer, Ender
1942 yılında doğan Ender Uzer, ilkokulu Atatürk ve Altıparmak İlkokulu’nda okur. Daha sonra Osmangazi Ortaokulu’na gider. Erkek Lisesi’ne bir süre devam ettikten sonra Namık Sözleri Koleji’ne geçer ve buradan mezun olur. Ardından Bursa Eğitim Enstitüsü’ne gider ve öğretmen olur. Mahallenin isminin nereden geldiğinden bahseder. Mahalledeki evlerden ve komşularından söz eder. Kendi evini anlatır. Hıdırellez sabahı herkesin kapısının önünün süslediğini söyler. Mahallede “Ya Şükran” isimli bir oyun oynanır. Çocukluk yıllarında Ramazanlarda evden teravihe diye çıkıp kızlı erkekli bu oyunu oynadıklarını anlatır. Uzer, mahallede komşular arasında yardımlaşmanın olduğundan bahseder. Mahalleli komşusunun her halini bilir. Hastalara çorba yapıp götürülür. Cenazelerde bütün sokak birlikte yas tutar. Bu zamanlarda sokakta yüksek sesle oyun bile oynanamaz.tr_TR
Oyunlartr_TR
Cenaze Törenleritr_TR