Coşkun, İbrahim Erhan
1944 yılında Bursa’da doğan İbrahim Erhan Coşkun’un dedesi Kafkasya’dan göç eder. Dedesi Çanakkale Savaşı'nda hayatını kaybeder, bunun üzerine eşi Kafiye Hanım mahallede bulunan arazilerini satmaya başlar. Yenimahalle eskiden oldukça sakin bir mahalledir. Coşkun, 1970 yılında TOFAŞ’ta işe başlar. Yenimahalle muhtarlığının karşısında toplu mezarlık bulunur. Kahvehane işleten babası Musa Coşkun CHP’den ayrıldıktan sonra Millet Partisi’nin mahalli teşkilatını kurar. Mahallede siyasi anlaşmazlık olur, babası Tatar mahallesindeki tek Yörük olduğu için kendisine cephe alınır ve tatsız olaylar yaşanır. Eski Yoğurt Hanı’na 1958 yangınından sonra dükkanlar yapılır. Coşkun 1970’li yıllarda ilk televizyonunu alır, buzdolabından önce buzhaneden aldıkları buzları havuza atarak içecekleri serinletirler. 1973 yılında evlendiği eşi Uludağ’da kayak hocasıdır. Çeşitli film sahnelerinde bulunmuş ve Tansu Çiller’in de aralarında bulunduğu birçok kişiye kayak öğretmiştir.tr_TR
Yenimahalle (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR
Uludağ (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR