Karafili, Theodora
http://hdl.handle.net/20.500.11834/355
Bu görüşme Lozan Mübadilleri Vakfı tarafından Mübadiller: Onlar İki Kere Yabancıydılar projesi başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 46'dır.
Yunanistan’ın Karacaova bölgesindeki Aridea köyünde doğan Theodora Karafili'nin anne tarafı Bursa’dan, baba tarafı ise Aydın’dan mübadele ile gelerek Karacaova’nın Aridea köyüne yerleşir. Evlerinden ayrılırken geri gelecekmiş gibi ayrılan aile bireylerinin memleket özleminden bahseden Karafili, anne tarafının ipekböcekçiliği ile uğraştığını, baba tarafındaki büyüklerinin Aydın aksanıyla konuştuğunu ve evden eve dolaşarak şarkılar söylediğini anlatır.tr_TR
Lozan Mübadilleri Vakfıtr_TR
Yunanistantr_TR
Lozan Anlaşmasıtr_TR
Küçük Asyatr_TR
Yemek Kültürütr_TR
Theodora Karafili ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
Aridea; Yunanistan; Kadıntr_TR
Mübadiller: Onlar iki kere yabancıydılar. hazırlayan Sefer Güvenç. İstanbul: Lozan Mübadilleri Vakfı yayınları, 2015.tr_TR