Hekimgil Özeken, Özen
Özen Hekimgil Özeken dört kardeştir. Babası Tevfik Hekimgil İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Enstitüsü’nü diş tabibi olarak bitirir. İlk olarak evlerinden bahseder. Bursa’daki ilk özel okul olan Özel Yeni Okul'a başlar. Arkadaşlarıyla birlikte çok şık giyindiklerinden söz eder. Hafta sonları Tayyare Sineması’na gider. Babasının Bursa’daki ilk diş doktoru olduğunu söyleyip, köylülere ücretsiz hizmet vermesinden bahseder. Bursa’da araba yoktur sadece babasının cipi vardır. Kışın Mahkeme Hamamı’ndan Heykel’e kadar çocuklar kayar. Bademli’de çiftliği olan üç dört aileden biri de kendileridir. 1964’te Çekirge’deki Park Otel’de evlenir. Tayyare Sineması’nın üstünde Dağcılık Kulübü ve Romans Çay Bahçesi vardır. Ortaokula Kız Lisesi’nde devam eder. Liseyi Namık Sözeri’nin açtığı kolejde tamamlar. Daha sonra iki sene Necatibey Kız Enstitüsü’ne gider. Komşuluk ilişkilerinden bahseder. Çocukken oynadıkları oyunlardan söz eder. Şimdiki gibi konfeksiyon ürünleri olmadığından kıyafetlerini kendileri dikerler veya terzilere diktirirler. Mahalledeki dükkanlardan ve esnaftan bahseder. Seyyar yoğurtçu, bozacı ve sütçü vardır. Bursa’nın ANAP’tan ilk kadın komisyon başkanıdır. Namık Sözeri Koleji'nin ilkokul kısmında öğretmenlik yapar. Bayramlardan, bahsettikten sonra Ramazan geceleri Hacivat Karagöz dinlediklerini anlatır.tr_TR
İbrahimpaşa Mahallesi (Osmangazi, Bursa, Türkiye)tr_TR
Hekimgil, Tevfiktr_TR