Balta, İhsan
Çatak Şen, İlknur
http://hdl.handle.net/20.500.11834/3539
Bu görüşme, Aziz Elbas ve Ahmet Erdönmez koordinatörlüğünde Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bursa Araştırmaları Merkezi tarafından Bursa’nın Tarihi Mahalleleri I projesi başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 120'dir.u görüşme, Aziz Elbas ve Ahmet Erdönmez koordinatörlüğünde Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bursa Araştırmaları Merkezi tarafından Bursa’nın Tarihi Mahalleleri 1 projesi başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 120'dir.tr_TR
12 Mayıs 1927’de Yenişehir’de doğan İhsan Balta, ilkokulu Bilecik’te bitirir. Tahsil hayatına Bursa’da devam eder. Bursa Bölge Sanayi Mektebi’ni daha sonra da Teknik Öğretmenliği bitirir. 1950'li yıllarda askere gider. Öğretmenliğe başlayışından ve ailesinden bahseder. Otomobil lastikleri ve tarım aletleri satan Refsan adında bir şirket açarlar. Oturduğu evi ve mahalledeki evleri anlatır. Demokrat Parti döneminde İbrahimpaşa Mahallesi'nde evleri bulunan üç Bursa milletvekilinden bahseder. Sünnetlerle ilgili bilgi verdikten sonra komşularını anlatır.tr_TR
İbrahimpaşa Mahallesi (Osmangazi, Bursa, Türkiye)tr_TR
Deli Hüseyin Paşatr_TR