Pamukçular, Ahmet Muhtar
1929 yılında Bursa’da doğan Ahmet Muhtar Pamukçular, aile kökenini Osmanlılara kadar anlatır. İplikçi Vakfı’nın kontrolünün bu ailede olması sebebiyle şehrin çeşitli yerlerinde dükkan ve arazilere sahiptirler. Bursa’nın kültürel ve sosyal hayatına dair pek çok konuya değinen Pamukçular, şehrin musiki geleneği olan Gezek gecelerinin çoğunlukla evlerinde yapıldığından bahseder. İkinci Dünya Savaşı’nın sürdüğü yıllarda gençliğini geçirdiği yerlerden biri olan Temenyeri’nde muhabere taburunun olduğunu söyler. 1940'lı yıllarda ülkede yaşanan yokluk zamanlarında devletin halkın elinde bulunan tarlaları kullanabilmesi için bir meblağ belirlediğini bu meblağın devlete ödenmesi hususunda halkın problemler yaşadığını anlatır. Bu dönemde ekmek karnesini uygulamasının başladığını da söyler. Halkın temel ihtiyaçlarını karşılayamamasından dolayı toprağa tohum niyetine mısır koçanı atıldığını aktarır. Gençlik zamanlarında Kurban Bayramı’nın ilk günü tüm kurbanlıkları kendisinin kestiğini, bayramın mahalleli ile iç içe geçtiğini ifade eder. Babası Abdülvahit Pamukçular Temenyeri’nde bir cami inşa etmek ister, 1988 yılında kurulan cami yaptırma derneği sayesinde Temenyeri Parkı Camii yaptırılır. On yıl boyunca derneğin başkanlığını da sürdüren Pamukçular, daha sonra görevini devretmiş ve bayındırlıktan emekli olmuştur.tr_TR
Temenyeritr_TR
İpekçilik Caddesitr_TR