Hısımcıl, Haluk
Haluk Hısımcıl konuşmasına ailesinin tarihini anlatarak başlar. Dini günlerde ve bayramlarda yapılan adetlerden bahseder. Ailesinden kalma hatıralardan söz ederken, ailesinin yaşama nasıl tutunduğunu anlatır. Mahalledeki dayanışmadan, komşuluk ilişkilerinden söz eder. Ulaşım tek atlı pliçkalar ve faytonla sağlanır. Soyadı kullanılmadığından mahalleliler lakaplarıyla anılır. Doğumların evde bir ebe vasıtasıyla gerçekleştiğini söyler. Sünnet törenleri de evlerde olur. Hıdırellez gecesi yapılanları anlatır. Düğünler evde dini törenle gerçekleştirilir. Hacılar uzun bir yolculuğa çıktıklarından dönüşleri bayram havasında kutlanır. Düğünlerden evvel kınalar hamamlarda yapılır. Hısımcıl, küçükken oynadıkları oyunları anlatarak sözlerine son verir.tr_TR
Alipaşa Camiitr_TR
Mumcular Sokağıtr_TR