Oran, Bülent
http://hdl.handle.net/20.500.11834/3464
Bu görüşme Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi tarafından Türk Sineması Görsel Hafıza Projesi kapsamında gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 54’tür.tr_TR
Çocukluğunu ve gençliğini Bakırköy’de bir yalıda geçirir. Gençken bir kıza aşık olur fakat ailesi izin vermediği için evden ayrılır ve bir gecekonduya yerleşir. Bu sıralarda yaşadığı tecrübelerin mesleği olan senaryo yazarlığına katkılarının olduğuna işaret etmektedir. Ayrıca senaristliğin zorluklarına ve keyifli yanlarına da değinmektedir. Sinema seyircisinden bahseden Bülent Oran, senaryonun hedef kitleye göre oluşturulması gerekliliğinin altını çizmektedir. Ayrıca 1970’lerin sonundan itibaren başlayan Türk Sineması’ndaki furyaya da değinen Oran, bu konuda halkın ve sinemacıların tavırlarından bahsetmektedir.tr_TR
Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezitr_TR
Yeşilçamtr_TR