Karakule, Etem
Doğanay, Erkan
1969 yılında Cennet mahallesine gelen Etem Karakule’nin babası, mahallenin ilk pastanesi olan Reşat Pastanesi’ni açar. O yıllarda 3.000-5.000 nüfuslu küçük bir yerleşim yeri olan Cennet mahallesinin eski adı Yeşilyuva’dır. Yeşilyuva ismi Nuri Uzun’un muhtarlığı zamanında değiştirilir. Küçükçekmece Lisesi’nden mezun olan Karakule, arkadaşlarıyla çoğunlukla babasının pastanesi önünde buluştuklarını ve Yaşar Kemal, Ahmet Mekin gibi isimlerin de pastaneye sıklıkla geldiğini anlatmaktadır. Semtin ilk umumi telefonu da Reşat Pastanesi’nde mahalle sakinlerinin kullanımına açılır. Küçükçekmece’nin tanınmış simalarından örnekler veren Karakule, semtte yaygın olan sosyal faaliyetlerden de bahsetmektedir.tr_TR
Küçükçekmece Belediyesitr_TR
Cennet Mahallesi (Küçükçekmece, İstanbul, Türkiye)tr_TR