YazarMortan, Kenan
YazarSarfati, Monelle
Yayın Tarihi2014
Künye BilgisiMortan, Kenan. Vatan olan gurbet II Avustralya'ya işçi göçünün 45. yılı. Monelle Sarfati. İstanbul: İş Bankası Kültür Yayınları, 2014.tr_TR
ISBN97860533-0685
Özet1851’de sistemli olarak göçmen alımına başlayan Avustralya’da, 1888’de başlayan ırkçı “Beyazların Avustralya’sı Politikası” 1959’a dek yürürlükte kalarak göç sürecinde belirleyici olmuştu. Bu politikanın terkiyle dünyanın tüm ülkelerinden göçmen almaya başlayan ülkeye Türkiye’den ilk kafile 1968’de gitti. 21. yüzyılın başlarında Avustralya’nın 23 milyonluk nüfusunun dörtte birini, 100 farklı ülkede doğmuş yeni kuşak göçmenler oluşturuyor. Günümüzde Türkiye’den Avustralya’ya yerleşenlerin nüfusuysa 100.000 ile 150.000 arasında tahmin ediliyor. Türkiye’den Avustralya’ya göçenlerin gayet az bilinen dünyasına geniş perspektifli bir pencere açıyor bu çalışma, Avustralya’da yerleşmiş göçmenlerle yüz yüze yapılan görüşmeleri, resmi kaynaklardan derlenen pek çok veriyle de harmanlayarak sunan, bu uzak diyarı vatan edinmiş yurttaşlarımıza dair bir eser.tr_TR
Yayınlayanİş Bankası Kültür Yayınlarıtr_TR
Anahtar KelimelerAvustralyatr_TR