YazarErzene Bürgin, Defne
YazarAydınoğlu, Nazife
YazarYalçın, Yusuf
EditörErciyeş, Gülnur
Yayın Tarihi2015
Künye BilgisiErzene Bürgin, Defne. Cumhuriyet'ten günümüze İzmir'in kadın siyasetçileri: Kadın milletvekilleri ve belediye başkanları ile sözlü tarih. Nazife Aydınoğlu, Yusuf Yalçın. editör Gülnur Erciyeş. İzmir: İzmir Üniversitesi, 2015.tr_TR
ÖzetTürk siyasi hayatına çalışmaları ile iz bırakan 35 kadın siyasetçi, İzmir Üniversitesi akademisyenleri tarafından yapılan sözlü tarih çalışması “Cumhuriyet’ten Günümüze İzmir’in Kadın Siyasetçileri” kitabında bir araya geldi. Kadının neden siyasette daha fazla yer alması gerektiği sorusuna yanıt niteliği taşıyan kitapta 25 milletvekili ve 10 belediye başkanlığı yapmış kadın siyasetçinin biyografi ve deneyimleri toplandı.tr_TR
Yayınlayanİzmir Üniversitesi Yayınlarıtr_TR
Anahtar KelimelerSiyasettr_TR
Anahtar KelimelerKadıntr_TR
Anahtar KelimelerKadın Siyasetçilertr_TR
Anahtar KelimelerKadın Haklarıtr_TR
BaşlıkCumhuriyet'ten günümüze İzmir'in kadın siyasetçileri:Kadın milletvekilleri ve belediye başkanları ile sözlü tarihtr_TR