Yıldız, Ömer
Hikmet Bey
Marda, Rahmi
Gözübüyük, Mine
Görüşmenin yapıldığı tarihte Kartal ilçesine bağlı Yalı Mahallesi'nin muhtarlığı görevini yürüten Ömer Yıldız, mahalleye 1967 yılında gelir. Bölgede sanayileşme hız kazandıktan sonra başlayan göç ile nüfusun arttığını söyleyen Yıldız, mahallenin değişimi hakkında bilgiler verir. 1937 yılında Trabzon ilinin Maçka ilçesinde doğan Hikmet Bey, mahalleye 1951 yılında gelir. Mahallenin Yakacık semtine bağlı olduğunu ve sebzeliklerden ve bostanlıklardan oluştuğunu söyleyen Hikmet Bey, mahallede görev yapmış eski muhtarlardan bahseder. İlk gençlik yıllarında futbol oynadıkları yerlerde şimdi binaların bulunduğunu söyleyen Yıldız, bu durumu bölgenin hızlı göç almasına bağlar. Mahallenin değişiminden bahseden Hikmet Bey, sosyal yaşama ve adetlere de değinir.tr_TR
Kartal (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Fabrikalartr_TR