Ersoylu, Ertan
Akkaya, Metin
Toker, Ünal
Madra, Rahmi
1940 yılında Kırklareli’nde doğan Ertan Ersoylu, 3 yaşından beri Kartal’da yaşamaktadır. Kartal Merkez İlkokulu’ndan sonra Kartal Ortaokulu’na devam eder. Lise eğitimini Haydar Paşa Lisesi’nde tamamlar. O dönemlerde İstanbul’un önemli bir beldesi olan Kartal’da yetiştirilen sebzelerin önce Eminönü’ndeki sebze haline daha sonra da Anadolu’ya gönderildiğini belirtir. Sultanahmet’teki iktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni bitiren Ersoylu, 1966 senesinde İstanbul radyosuna ses sanatçısı olarak girer. Başbakan Adnan Menderes döneminde ilçenin Bulgaristan’dan göç aldığını ve kalabalıklaştığını ifade eder. Göçten önce herkes bir diğerini tanırken ilçenin nüfusu arttıkça bu durum da değişir. İlçenin meşhur sinemalarından, yazlık sinemalardan ve Kartal'ın en önemli eğlencelerinden olan güreş müsabakalarından bahseder. Kartal’ın dününe ve değişimine tanıklık eden Metin Akkaya da, ilçenin eski geleneklerini ve meşhur isimlerini anlatır. Kartalspor'a kısaca değinen Ünal Toker, ilçenin tarihi ve değişimi hakkında genel bilgiler verir.tr_TR
Şarkıcılartr_TR
Güreş Maçlarıtr_TR