Kartal, Nobar
Ersoylu, Ertan
Madra, Rahmi
1945 yılında İstanbul ilinin Kartal ilçesinde doğan Nobar Kartal’ın ailesi beş kuşaktan beri Kartal’da yaşamaktadır. Annesinin, Müslüman komşuları ile kurduğu ilişkilere değinen Kartal, şimdiki gibi olumsuz bir algının olmadığını söylerken ilişkilerin devlet politikaları nedeniyle bozulduğunu ifade eder. Dini bayramlarda Müslüman komşularıyla gidip geldiklerini ancak şimdi bu türden ilişkilerin Müslümanlar arasında bile olmadığını belirtir. 6-7 Eylül Olayları sırasında ilçede hiçbir kötü bir hadise yaşanmaz ve yaşanabilecek en ufak şeyler de dönemin muhtarı tarafından engellenir. 3 yaşındayken ailesiyle Kırklareli’nden İstanbul’a gelerek Kartal ilçesine yerleşen Ertan Ersoylu 63 senedir Kartal’da yaşamaktadır. Kartal’ın dününe tanıklık eden Kartal ve Ersoylu ilçedeki değişimler hakkında bilgiler verir. Milli ve dini bayramların ve sünnet törenlerinin nasıl kutlandığına değinen Ersoylu, son olarak ilçede yaygın olan meslek gruplarından bahseder.tr_TR
Müslümanlartr_TR
Hamam Kültürütr_TR