Karadağ, Kazım
Madra, Rahmi
1963 yılında ailesiyle İstanbul ilinin Kartal ilçesine yerleşen Kazım Karadağ, zabıta kadrosunda, Basın Yayın Müdürlüğü’nde daha sonra Eğitim Kültür Müdürlüğü’nde görev yapar ve buradan emekli olur. Kartal Folklor Derneği’nin kuruluş ve gelişme dönemlerini anlatan Karadağ, katıldıkları festival ve gösterilerden bahseder. Dernek faaliyetlerinin bir dönem Kartal Belediyesi bünyesinde yürütüldüğünü ancak daha sonra belediye ile yollarını ayırdıklarını ifade eder. Yurtiçinde ve yurtdışında katıldıkları birçok yarışmada çeşitli ödüller aldıklarını ancak belediyenin, derneği yeterince sahiplenmediğini söyler.tr_TR
Folklortr_TR
Halk Oyunlarıtr_TR