Kırca, Salih
http://hdl.handle.net/20.500.11834/2397
Bu görüşme, İhsan Tevfik’in hazırlamış olduğu İnsan ve Mekan Yüzüyle Mübadele 1923’ten Günümüze Zorunlu Göç adlı eserden alınmıştır. Bu eser kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 13’tür.tr_TR
1920 yılında Selanik ilinin Kayalar kazasına bağlı Haydarlı köyünde doğan Salih Kırca, birinci kuşak mübadillerdendir. Eğitim hayatından, geldikleri yerden, Giresun Limanı’na inişlerinden ve oradaki hatıralarından bahsettikten sonra yerleştikleri Sivas ilinin Suşehri ilçesine dair anılarını aktarır. Babasının ve diğer büyüklerinin anlattıklarından hareketle mübadele yıllarına dair bilgiler vermektedir.tr_TR
İhsan Tevfik
Salih Kırca ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1920, Selanik; T.C.; Erkektr_TR
Türkiye, Sivas, Suşehri, Kemalpaşatr_TR
Tevfik, İhsan. İnsan ve Mekan Yüzüyle Mübadele 1923’ten Günümüze Zorunlu Göç. İstanbul: İnkılap Kitabevi, 2014.tr_TR