Kuyucu, Şerafettin
Kuyucu, Zeynep
1941 yılında Sinop ilinin Boyabat ilçesine bağlı Gürpınar köyünde doğan Şerafettin Kuyucu, küçük yaştan itibaren hayvan otlatmak, ekin biçmek, çift sürmek gibi çeşitli işlerde çalışır. Evlendikten sonra da anne-babasıyla yaşayan Kuyucu, köyde geçim sıkıntısı çekmeye başlayınca İstanbul’a gelir. 1970 yılında geldiği İstanbul'da 8 sene tek başına çalışıp para biriktirerek bir ev yaptırır. Evlerine, ilk defa 1980 yılında elektrik, 1990'da ise su geldiğini belirtir. İstanbul'un ve özellikle Ümraniye bölgesinin 1970'li yıllardaki durumunu detaylarıyla anlatır. Dudullu’ya geldiği ilk zamanlarda her yerin çayırlık olduğunu, süt ve yoğurt yaparak sattıklarını söyler.
audio/x-wav
Geçim Sıkıntısı