Bilici, Mürüvvet
Bilici, Hatice
1928 yılında Konya ilinin Sarayönü ilçesinde doğan Mürüvvet Bilici, ailesinin aslen Kırımlı olduğunu ifade eder. Annesi ve babası Kırım’da doğup Türkiye’ye göç eder Hayatı Sarayönü’nde geçen Bilici, ailesinin Kırım’dan Türkiye’ye göç hikayesinden bahseder. 1938 yılında başladığı okula bir sene gider, ertesi sene devam etmez. Okulu bıraktıktan sonra çobanlık yaptığını, okuma yazmayı daha sonra öğrendiğini belirtir. Dönemin yasaklarından dolayı din eğitimini gizli bir şekilde alır. Adnan Menderes’in idam edilmesi olayına kısaca değinir. 1947 yılında evlenen Bilici'nin iki çocuğu olur fakat çok yaşamadan vefat ederler. 1948 yılında askere gider ve Ardahan’da iki buçuk sene askerlik yapar.
Kırım
Ruslar